I když klasika s kakaem a máslem se těžko překonává, Ovocňáková krupicová kaše rozhodně stojí za vyzkoušení. Inovace v podobě přidaného ovoce totiž vylepší chuť i výživové hodnoty. A dospělí se zase na chvíli mohou vrátit do dětství.
Potřebujete:
- 100 g dětské krupice
- 2 lžíce cukru
- 1 litr mléka
- 200 g Ovocňákova jablečného pyré
- mletá skořice
- máslo
- 1 jablko
Postup:
- Krupičku uvařte přisypte do horkého mléka a nezapomeňte přidat i špetku soli.
- Při vaření do krupice přidejte oloupané nastrouhané jablko a cukr. Krátce vařte a před podáváním do krupice vmíchejte jablečné pyré.
- Kaši servírujte posypanou skořicí a přelitou rozpuštěným máslem. Lžící jezte samozřejmě od okraje doprostřed.