Zákaznická podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Měna
    CZK

    Kuřecí závitek s meruňkovým pyré a rýží basmati

    Kombinace jemného masa s ovocem je velmi oblíbená. Není divu, vypečená šťáva z masa a uzené slaniny v kombinaci s ovocným pyré totiž vytváří nadpozemskou chuť. Na přípravě tohoto receptu není nic složitého a opět se můžete přesvědčit, že Ovocňák je vaším parťákem i při přípravě slaných pokrmů.

    Potřebujete:

    • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízek)
    • 100 g anglické slaniny
    • 100 g čerstvých meruněk
    • sůl
    • pepř
    • voda
    • 400 g rýže basmati
    • olej
    • 200 g meruňkového pyré

    Postup:

    1. Maso omyjte, naklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete. Na plátky pak rozprostřete nakrájenou slaninu a meruňku. 
    2. Vše zatočte do závitků a naskládejte na vymazaný pekáč vedle sebe. Podlijte trochou vody, kterou smíchejte s pár kapkami oleje.
    3. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 min. Dle potřeby závitky podlévejte, jinak se mezitím můžete věnovat přípravě rýže. 
    4. Jakmile jsou závitky upečené, tak je vyndejte a do výpeku přimíchejte meruňkové pyré. Dle potřeby dosolte.
    5. Podávejte přelité výpekem s meruňkovým pyré a rýží basmati.