Kombinace jemného masa s ovocem je velmi oblíbená. Není divu, vypečená šťáva z masa a uzené slaniny v kombinaci s ovocným pyré totiž vytváří nadpozemskou chuť. Na přípravě tohoto receptu není nic složitého a opět se můžete přesvědčit, že Ovocňák je vaším parťákem i při přípravě slaných pokrmů.
Potřebujete:
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízek)
- 100 g anglické slaniny
- 100 g čerstvých meruněk
- sůl
- pepř
- voda
- 400 g rýže basmati
- olej
- 200 g meruňkového pyré
Postup:
- Maso omyjte, naklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete. Na plátky pak rozprostřete nakrájenou slaninu a meruňku.
- Vše zatočte do závitků a naskládejte na vymazaný pekáč vedle sebe. Podlijte trochou vody, kterou smíchejte s pár kapkami oleje.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 min. Dle potřeby závitky podlévejte, jinak se mezitím můžete věnovat přípravě rýže.
- Jakmile jsou závitky upečené, tak je vyndejte a do výpeku přimíchejte meruňkové pyré. Dle potřeby dosolte.
- Podávejte přelité výpekem s meruňkovým pyré a rýží basmati.