Co by to bylo za odpolední kávu bez pořádného dezertu? Tento si zamilujete tak, jako Ovocňákovo pyré miluje nadýchaný piškot. Kombinace více druhů ovoce vytváří lahodnou chuť, jakou jste ještě nepoznali. Tak hurá do pečení!
Potřebujete:
- 5 vajec
- 120 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 150 g malinového pyré
- 150 g hruškového pyré
- 150 g ovoce na ozdobu
- 200 g měkkého tvarohu
- citronová kůra
- 100 g moučkového cukru
Postup:
- Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s 30 gramy cukru do světlého krému.
- Z bílků vyšlehejte, za postupného přidávání zbylé dávky cukru, pevný sníh. Lehce spojte se žloutky a postupně přidávejte mouku. Míchejte zlehka, aby těsto zůstalo nadýchané, poté ho nalijte do vymazaného pekáče nebo dortové formy.
- Pečte na 180 °C a hlídejte, aby se korpus nespálil. Že je upečený, poznáte píchnutím špejle do jeho středu. Na vychladlé piškotové těsto natřete tvaroh rozmíchaný s cukrem a citronovou kůrou. Přidejte dva druhy pyré a posypejte ovocem. Nakonec vše poprašte moučkovým cukrem.