Sladkou chuť má Ovocňák nejraději a palačinky jsou klasika českých domácností. Nemůžeme si tedy dovolit vynechat recept na palačinky s tvarohem ochuceným naším pyré z černé jeřabiny. Pokud jste dosud dávali přednost klasickým palačinkám s džemem, pak po vyzkoušení těchto možná dřem odsunete na druhou kolej.
Potřebujete:
- 3 vejce
- sůl
- 750 ml mléka
- 350 g polohrubé mouky
- 200 g másla
- 400 g měkkého tvarohu
- 200 g Ovocňákova pyré z černé jeřabiny
- 50 g moučkového cukru
- 150 g ovoce na ozdobu
Postup:
- Vejce rozmíchejte, přidejte mléko a za stálého šlehání vmíchejte polohrubou mouku. Můžete přidat i 1dl perlivé minerální vody.
- Důležité je, aby bylo těsto hladké. Na pánvi vymazané máslem potom z obou stran opékejte tenké palačinky.
- Měkký tvaroh smíchejte s ovocným pyré a cukrem. Namažte hotové palačinky a dvakrát přeložte.
- Vzniklé šátečky srovnejte na talíř, přelijte ochuceným tvarohem a posypte cukrem. Dozdobit můžete ovocem či čerstvou mátou.