Višně a třešně jsou příbuzné a možná proto k sobě jejich chutě tak skvěle pasují. Tato pochoutka je vymazlená především proto, že na jeho přípravu potřebujete želatinu. Nejedná se však o žádný složitý recept. Do patnácti minut máte hotovo a můžete si užívat ovocné potěšení.
Potřebujete:
- 150 g nalámané kvalitní bílé čokolády
- 2 plátky želatiny
- 500 ml smetany ke šlehání
- vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 100 g višní (čerstvých či pražených)
- 2 lžíce krupicového cukru
- 100 ml šťávy Ovocňák jablko-višeň
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- čerstvá máta na ozdobu
Na želé:
- 500 ml šťávy Ovocňák jablko-višeň
- 2 lžíce krupicového cukru
- 5 plátků želatiny
Postup:
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni či mikrovlnce a želatinu připravte dle návodu na obalu.
- Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu dejte do misky a ve vodní lázni (nad párou) vše vyšlehejte elektrickými metlami tak, aby vznikla pěna.
- Višně s cukrem povařte ve šťávě asi 10 minut. V poslední minutě směs poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů višně a na ně čokoládu.
- V posledním kroku připravte želé. Namočte želatinu del návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátou šťávou a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.