Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Bramborové lokše s mákem a povidly

    lokse povidla

    Tak a máme podzim, listí pomalu opadává, ovoce ze zahrádky je sklizené a zavařené. A proto bychom si rádi připoměli jeden staročeský recept na který se náramně hodí naše povidla :)

    Suroviny:

    • 300 g polohrubé mouky,
    • 800 g vařených brambor,
    • 2 vejce,
    • 1 lžička soli,
    • švestková povidla Ovocňák,
    • 100 g mletého máku,
    • 50 g moučkového cukru

    Postup:

    Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na stejně velké kousky a na pomoučeném vále vyválíme tenké placky. Placky opékáme na pánvi nasucho nebo můžeme pánev lehce potřít sádlem. Hotové placky potřeme švestkovými povidly, zarolujeme a posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Podáváme teplé.

    Tak dobrou chuť :)