Obědy na sladko milují především děti, ale tento recept si určitě oblíbí i mnozí dospělí, které nostalgicky přenese do dětství. Toto jednoduché jídlo z bramborového těsta můžete směle obměňovat dle nabídky sezonního ovoce a vychutnat si tak ovocné potěšení kdykoliv během roku díky tomu, že naše pyré je dostupné během celého roku a vydrží několik měsíců.
Potřebujete:
- 500 g bramborového těsta (polotovar)
- 500 ml vody
- sůl
- 200 g malin
- 500 g malinového pyré
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- strouhaná mléčná čokoláda
Postup:
- Bramborové těsto smíchejte s vodou a vytvořte hustší hmotu, ze které vytvarujte noky. Mělo by to jít snadno jako s modelínou. Noky pak můžete ihned začít vkládat do vroucí mírně osolené vody.
- Vařte, dokud noky nevyplavou. Poté je vyndejte a mírně propláchněte vodou.
- Pak už stačí jen ovocné pyré smíchat s cukrem, smetanou a přelít jím noky.
- Na ozdobu použijte čerstvé maliny a lžičku zakysané smetany. Navrch nastrouhejte hoblinky čokolády.