Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Bramborové noky s ovocným pyré a zakysanou smetanou

     

    Obědy na sladko milují především děti, ale tento recept si určitě oblíbí i mnozí dospělí, které nostalgicky přenese do dětství. Toto jednoduché jídlo z bramborového těsta můžete směle obměňovat dle nabídky sezonního ovoce a vychutnat si tak ovocné potěšení kdykoliv během roku díky tomu, že naše pyré je dostupné během celého roku a vydrží několik měsíců.

    Potřebujete:

    • 500 g bramborového těsta (polotovar) 
    • 500 ml vody
    • sůl 
    • 200 g malin
    • 500 g malinového pyré 
    • 200 g zakysané smetany 
    • 2 lžíce moučkového cukru 
    • strouhaná mléčná čokoláda

    Postup:

    1. Bramborové těsto smíchejte s vodou a vytvořte hustší hmotu, ze které vytvarujte noky. Mělo by to jít snadno jako s modelínou. Noky pak můžete ihned začít vkládat do vroucí mírně osolené vody. 
    2. Vařte, dokud noky nevyplavou. Poté je vyndejte a mírně propláchněte vodou. 
    3. Pak už stačí jen ovocné pyré smíchat s cukrem, smetanou a přelít jím noky. 
    4. Na ozdobu použijte čerstvé maliny a lžičku zakysané smetany. Navrch nastrouhejte hoblinky čokolády.