Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Domácí jogurtová zmrzlina s višňovými povidly (bez zmrzlinovače)

    zmrzlinazovocnaku

    Hledáte v prosluněných dnech letních měsíců zdravější, ale chutné osvěžení, které si nebudete muset vyčítat?

    Tak to si recept na tuto domácí poctivou zmrzlinu zamilujete! Navíc je vyrobena pouze ze 4 ingrediencí a bez použití finančně nákladného zmrzlinovače.

    Višně jsou známé svou výraznou kyselostí, která skvěle kontrastuje se sladkostí této jogurtové zmrzliny a jelikož výroba višňových povidel je časově vcelku náročná, tak jsme do jedné skleničky vzali skoro 2 kila višní a povidla za vás udělali sami. Nenajdete v nich žádný přidaný cukr ani ochucovadla.

    Tato zmrzlina je skvělým zakončením oběda nebo odpoledním dezertem pro celou rodinu.

    Vyzkoušejte tuto osvěžující pochoutku a užijte si léto plné intenzivní chutí a vůní.

    Ingredience:

    Postup:

    1. Do větší mísy (nejlépe nerezové) přelijeme smetanu a za pomocí metličky nebo ručního mixéru vyšleháme.
    2. Následně do smetany vmícháme jogurt a med.
    3. Připravenou směs vložíme do mrazáku na 1 hodinu.
    4. Následně ji vyndáme a za pomocí metličky nebo stěrky ze stran oddělíme již ztuhlou směs směs a vmícháme ji do zbytku, abychom tak rozbili hrudky a získali znovu homogenní vzhled.
    5. Proces s mrazákem a mícháním směsi opakujeme ještě čtyřikrát.
    6. Do finálně zamíchané směsi lžičkou přidáme višňová povidla a párkrát jemně směs promícháme, aby se povidla dostala do směsi a vytvořila mramorování.
    7. Hotovou směs vložíme znovu do mrazáku a necháme ji tam přes noc (nejlépe 24 hodin).
    8. Před podáváním ji necháme pár minut při pokojové teplotě, aby se dala hezky nabírat.
    9. Zmrzlinu lze servírovat do kornoutků nebo do sklenice.