Hledáte v prosluněných dnech letních měsíců zdravější, ale chutné osvěžení, které si nebudete muset vyčítat?
Tak to si recept na tuto domácí poctivou zmrzlinu zamilujete! Navíc je vyrobena pouze ze 4 ingrediencí a bez použití finančně nákladného zmrzlinovače.
Višně jsou známé svou výraznou kyselostí, která skvěle kontrastuje se sladkostí této jogurtové zmrzliny a jelikož výroba višňových povidel je časově vcelku náročná, tak jsme do jedné skleničky vzali skoro 2 kila višní a povidla za vás udělali sami. Nenajdete v nich žádný přidaný cukr ani ochucovadla.
Tato zmrzlina je skvělým zakončením oběda nebo odpoledním dezertem pro celou rodinu.
Vyzkoušejte tuto osvěžující pochoutku a užijte si léto plné intenzivní chutí a vůní.
Ingredience:
- 400 g smetany ke šlehání (alespoň 33 %)
- 140 g řeckého plnotučného jogurtu
- 100 g medu, třeba z farmy :)
- 20 g višňových povidel (případně podle chuti)
Postup:
- Do větší mísy (nejlépe nerezové) přelijeme smetanu a za pomocí metličky nebo ručního mixéru vyšleháme.
- Následně do smetany vmícháme jogurt a med.
- Připravenou směs vložíme do mrazáku na 1 hodinu.
- Následně ji vyndáme a za pomocí metličky nebo stěrky ze stran oddělíme již ztuhlou směs směs a vmícháme ji do zbytku, abychom tak rozbili hrudky a získali znovu homogenní vzhled.
- Proces s mrazákem a mícháním směsi opakujeme ještě čtyřikrát.
- Do finálně zamíchané směsi lžičkou přidáme višňová povidla a párkrát jemně směs promícháme, aby se povidla dostala do směsi a vytvořila mramorování.
- Hotovou směs vložíme znovu do mrazáku a necháme ji tam přes noc (nejlépe 24 hodin).
- Před podáváním ji necháme pár minut při pokojové teplotě, aby se dala hezky nabírat.
- Zmrzlinu lze servírovat do kornoutků nebo do sklenice.