Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Jahodový celozrnný chlebíček s ricottou

    jahodovy chlebicek

    Dortový chlebíček je lahodný dezert vhodný pro ty, kteří zbožňují jednoduché domácí pochoutky. Přidáním jahod a jahodového pyré do tohoto receptu přinese dortu sladkost a osvěžující ovocnou chuť.

    Podávejte ho jako sladkou snídani, doplněk k odpolední kávě, nebo jako dezert po večeři. Tento dort je také skvělý pro různé příležitosti, kterými mohou být například oslavy, pikniky nebo jednoduše každé posezení s přáteli či rodinnou.

    Při přípravě receptu můžete přidat další ingredience, jako je citronová kůra pro ještě více osvěžující nádech nebo zvolit zdravější variantu použitím nízkotučného jogurtu.

    Tento jahodový chlebíček je dokonalým spojením vláčnosti, chutnosti a svěžesti, které si zamilujete každým soustem. Navíc při jeho jednoduché přípravě vám mohou pomoci i mladší členové rodiny.

    Ingredience na chlebíček o velikosti 22 x 12 cm

    • 180 g pšeničné celozrnné hladké mouky
    • 135 g kokosového cukru
    • 115 g změklého másla
    • 100 g plnotučného jogurtu řeckého typu
    • 120 g jahodovo-jablečného pyré
    • 250 g čerstvé kravské ricotty
    • 20 g medu
    • 2 vejce velikosti M pokojové teploty
    • 300 g čerstvých jahod
    • 1/2 vanilkového lusku
    • 1/4 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky jemné soli
    • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

    Postup:

    1. Předehřejeme si troubu na 175°C.
    2. Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
    3. Ve větší míse šleháme ručním mixérem změklé máslo s kokosovým cukrem dokud nebude nadýchané, přidáme žloutky, vanilková semínka z lusku a vše smícháme.
    4. Zvlášť v míse z bílků za pomocí ručního šlehače vytvoříme lesklý sníh.
    5. Následně do máslovo-cukrové směsi přidáme jogurt a jahodové pyré, které zapracujeme. Dále začneme postupně přidávat moučnou směs, kterou budeme vmíchávat, dokud nám nevznikne homogenní těsto.
    6. Poté 1/3 nakrájených jahod společně s bílky do těsta pomalu a jemně zapracujeme tak, abychom sníh co nejméně rozbili.
    7. Hotové těsto přelijeme do pečícím papírem vyložené formy a pečeme po dobu 40 - 45 minut.
    8. Upečený chlebíček vyjmeme z formy, necháme ho kompletně vychladnout, svrchu potřeme vyšlehanou ricottou s medem a ozdobíme zbylými jahody.
    9. Servírujeme se sklenicí mléka nebo osvěžující limčou.

    Tak dobrou chuť :)