Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Kynuté meruňkové knedlíky s meruňkovou šlehačkou

    Ovocňák k obědu – to zní jako plán. Tradiční kynuté knedlíky s meruňkami patří mezi velmi oblíbená jídla a s Ovocňákem jim můžete dodat svěží šmrnc díky ochucené šlehačce. 

    Potřebujete:

    • 15 g droždí
    • 30 g krupicového cukru
    • 330 ml mléka
    • 750 g hrubé mouky
    • 1 vejce
    • sůl 
    • 600 g meruněk
    • 100 g moučkového cukru na posypání
    • 300 g smetany ke šlehání
    • 300 g meruňkového pyré

    Postup:

    1. Droždí rozmíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte trochu mouky a rozmíchejte. Vznikne vám kvásek, který nechte vykynout.
    2. Do zbylé mouky přidejte vejce, sůl, kvásek a zbylé mléko. Vypracujte hladké těsto a znovu dejte vykynout. 
    3. Těsto rozválejte na silnější plát a nakrájejte na čtverce. Poté do těchto čtverců vložte meruňky, které pečlivě zabalte a nechejte ještě jednou vykynout.
    4. Vykynuté knedlíky vařte v mírně osolené vodě 10-12 minut. 
    5. Po uvaření ihned propíchněte, aby mohla uniknout pára a knedlíky se nesrazily.
    6. Posledním krokem je příprava smetany, kterou stačí vyšlehat dotuha a jemně do ní vmíchat meruňkové pyré, popřípadě dosladit moučovým cukrem.
    7. Knedlíky se podávají zalité smetanou, případně je můžete posypat skořicí nebo kakaem.