My v Ovocňáku rádi boříme mýty. A jeden takový je o lasagních, které se prý vždy dělaly na slano. Ty však ne všem chutnají a věřte tomu, že naši variantu s pudinkem a pořádnou porcí ovoce si oblíbí všichni milovníci sladkých pokrmů.
Potřebujete:
- 400 g těstovin lasagne
- 1,5 l mléka
- 300 g krystalového cukru
- 150 g vanilkového pudinku
- 300 g meruňkového pyré
- 400 g meruněk
- vanilkový lusk
- 100 g smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
Postup:
- Vanilkový pudink uvařte v mléce s cukrem, přidejte meruňkové pyré a vnitřní část vanilkového lusku. Nechte alespoň chvíli vychladnout. Pudink by měl být hustý a hodně sladký.
- Na pekáč nalijte první dávku pudinku a na něj rozložte pláty lasagní, přidejte nasekané meruňky. Takto vytvořte 3 – 4 vrstvy. Nakonec vše zalijte zbylým pudinkem a dejte do vyhřáté trouby na 150 °C na cca 45 minut.
- Po upečení nechte vychladnout. Před podáváním nakrájejte na porce a znovu ohřejte.
- Podávejte ozdobené šlehačkou a posypané cukrem.