To pravé osvěžení a geniální dezert představuje Ovocňákova zmrzlina z pyré. Obsahuje totiž minimum přidaného cukru (můžete ho klidně vynechat úplně) a stejně si pochutnáte na sladké chuti jablek a višní vypěstovaných poctivě v našich sadech.
- pyré Ovocňák jablko-višeň
- skořice
- ½ sáčku vanilkového cukru
- 200 ml 33 % smetany ke šlehání
- čerstvé višně
- Vyšlehejte šlehačku s vanilkovým cukrem a následně vmíchejte tolik pyré, aby byla konzistence spíše hustá, a ne vodnatá. Přesný počet gramů je však na vás. Čím ovocnější, tím lepší.
- Do směsi pak už jen přidejte pár čerstvých višní a skořici, promíchejte a nechte 2 hodiny odpočívat v mrazáku.
- Před podáváním můžete ozdobit zbytkem višní.