Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Ovocný dort z pyré Jablko, hruška, rakytník podle @marketa_v_troube

    Instagramerka @marketa_v_troube pro Ovocňák připravila originální recept na sladký dezert, který bude chutnat dětem i dospělým. Tento ovocný dort z pyré můžete upéct kdykoliv během roku a ovoce libovolně zaměňovat. Je totiž skvělý na všechny způsoby.

     Potřebujete:

     Suroviny na skořápku: 

    • 100 g lískových (nebo jiných oblíbených) oříšků
    • 100 g mouky (jakékoliv, může být hladká, kokosová nebo třeba pohanková)
    • 2 lžíce kakaa
    • 2 žloutky
    • 1 lžíce rumu
    • 140 g studeného másla
    • 70 g třtinového cukru
    • 1 lžička skořice

    Suroviny na náplň: 

    • 2 x 200 g mascarpone
    • 2 x 200 ml 33% smetany ke šlehání
    • moučkový cukr
    • 400 ml vody
    • 2 vanilkové pudinky
    • 600 ml ovocného pyré od Ovocňáku Jablko, hruška, rakytník

    Postup:

    1. Rozmixované oříšky smíchejte s moukou a cukrem.
    2. Přidejte na kostky nakrájené studené máslo. Prsty pořádně promíchejte a vytvořte cosi podobného drobence. K té pak přidáme žloutky, kakao, rum a rychle zpracujte v těsto. 
    3. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a dejte do ní těsto, které vytvarujte tak, aby kopírovalo dno formy i vysoké okraje. 
    4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 175 °C na 10–12 minut a mezitím si připravte náplň. 
    5. V misce vyšlehejte smetanu s mascarpone (vše přímo z lednice) a moučkovým cukrem než se začnou dělat špičky. 
    6. Po upečení korpusu ho nechte zchladnout a natřete náplní. V nepřilnavé vysoké pánvi pak už jen rozmíchejte pudinky ve sníženém množství vody a přimíchejte ovocné pyré s cukrem dle chuti. 
    7. Vařte jako by to byl normální pudink a poté ihned nalijte na dort. Po vystydnutí uchovávejte do druhého dne v lednici.