Jak vykouzlit úsměv na dětské tvářičce nejen v den jeho narozenin? Přinášíme vám tip recept, který si vaše děti naprosto zamilují – palačinkový dort s tvarohovou náplní a naším báječným zahradním pyré!
Tento recept vás uchvátí kombinací jemných palačinkových vrstev s příchutí ovoce ze zahrádky, tvarohové náplně s vanilkou a medem a tolik oblíbeným ovocem nahoře, že ho budete dělat tak často, že už za chvíli nebudete potřebovat ani návod. Dort se totiž hodí jak na rodinné oslavy, narozeniny, nebo prostě jen tak, pro zpříjemnění všedního dne.
Jednou z největších výhod tohoto dortu je jeho flexibilita - jahody lze vyměnit za oblíbené ovoce vašich dětí nebo pro milovníky čokolády do těsta na palačinky přidat holandské kakao. A že máte doma malé kuchtíky? Nechte je promazávat jednotlivé vrstvy tvarohem a vytvořte tak nezapomenutelný rodinný zážitek!
Palačinkový dort s tvarohovou náplní je prostě láska na první pohled. Je to sladká radost, kterou si zamilují děti i dospělí. Tak proč jej nevyzkoušet hned při další rodinné příležitosti?
Ingredience:
- 700 ml plnotučného čerstvého mléka
- 500 g pšeničné hladké mouky
- 400 g pyré ze zahradního ovoce
- 2 vejce velikosti M
- 2 špetky soli
- 500 g plnotučného tvarohu
- 1 vanilkový lusk
- Med podle chuti
- Jahody nebo jiné oblíbené ovoce
- Moučkový cukr
Postup:
- Do větší mísy dáme mléko, vejce, ovocné pyré, mouku, a sůl a vše důkladně prošleháme metličkou, abychom tak získali homogenní směs.
- Vytvořené těsto necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
- Rozehřejeme nepřilnavou pánev a smažíme tolik palačinek, kolik nám směs dovolí (cca 15 kousků), které po usmažení dáme vychladnout bokem na talíř.
- Mezitím, co se nám budou palačinky smažit, tak smícháme tvaroh se semínky z vanilkového lusku a přidáme med podle chuti.
- Po kompletním vychladnutí palačinek umístíme první z nich na talíř a vrch potřeme cca polévkovou lžící tvarohové směsi, kterou po jejím povrchu rozprostřeme, proces opakujeme se všemi palačinkami, dokud už nám žádná nezbyde.
- Na poslední palačinku dáme zbylou tvarohovou směs, kterou rozetřeme jenom částečně a na ni umístíme omyté jahody.
- Dort před samotným servírováním doporučujeme umístit ještě na pár hodin do lednice, aby se chutě řádně spojily a před servírováním ho poprášit moučkovým cukrem.
Dobrou chuť! :)