Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Pečené vepřové koleno s hruškovým pyré

    Rozhodně není pravda, že by se Ovocňák musel spojovat pouze se sladkou chutí. Dobře upečené vepřové koleno je prostě radost a my to dobře víme. Doporučujeme ho připravit s cibulí a hruškami. Vypečenou šťávu totiž skvěle posilní Ovocňákovo hruškové pyré.

     Potřebujete:

    • 1 zadní vepřové koleno
    • 3 celé hrušky
    • 500 g hruškového pyré 
    • sůl 
    • pepř celý
    • bobkový list 
    • nové koření
    • 1 větší cibule
    • 1 červená cibule
    • 2 l vody

    postup:

    1. Vepřové koleno očistěte a vložte do kastrolu. Přidejte žlutou cibuli, nové koření, celý pepř a bobkový list. Osolte a zalijte vodou, aby bylo koleno ponořené. 
    2. Pak už stačí jen čekat, až se koleno přivede k varu a uvaří do měkka. Trvá to přibližně hodinu a půl dle velikosti kolene. Máte tak čas se mezitím vykoupat v bazénu nebo třeba pracovat na zahradě.
    3. Jakmile bude koleno měkké, tak ho vyndejte a nechte zchladnout. Poté už stačí vykostit maso a vývar přecedit.
    4. Vykostěné koleno mírně podlijte vývarem a přidejte nakrájené hrušky. Dejte prudce opéct do trouby při 230 °C na cca 20 minut. Dle potřeby průběžně podlévejte vývarem. 
    5. Nakonec maso vyjměte a do výpeku vmíchejte hruškové pyré. Podávejte s opečenou červenou či žlutou cibulí a chlebem.