Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Pohár s višněmi a třešněmi

    Višně a třešně jsou příbuzné a možná proto k sobě jejich chutě tak skvěle pasují. Tato pochoutka je vymazlená především proto, že na jeho přípravu potřebujete želatinu. Nejedná se však o žádný složitý recept. Do patnácti minut máte hotovo a můžete si užívat ovocné potěšení.

    Potřebujete:

    • 150 g nalámané kvalitní bílé čokolády
    • 2 plátky želatiny
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • vanilkový cukr
    • 3 žloutky
    • 100 g višní (čerstvých či pražených)
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 100 ml šťávy Ovocňák jablko-višeň
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • čerstvá máta na ozdobu

    Na želé:

    Postup:

    1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni či mikrovlnce a želatinu připravte dle návodu na obalu. 
    2. Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu  dejte do misky a ve vodní lázni (nad párou) vše vyšlehejte elektrickými metlami tak, aby vznikla pěna.
    3. Višně s cukrem povařte ve  šťávě asi 10 minut. V poslední minutě směs poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů višně a na ně čokoládu. 
    4. V posledním kroku připravte želé. Namočte želatinu del návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátou šťávou a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.