Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Zdravá a osvěžující jogurtovo-malinová svačinka

    malinova

    Vysoké teploty, bronzová pokožka, vůně opalovacích krémů, dětský smích a cachtání se u bazénu.. co víc si v těchto dnech přát? Snad už jenom něco na zub, co osvěží a zasytí bez jakýchkoliv výčitek.

    Tahle zdravá a zároveň krémová jogurtovo-malinová svačinka je navíc ideální pro zabavení dětských ručiček, které při přípravě můžou také pomáhat. Nejtěžší na receptu je čekat, až vše ztuhne - proto doporučujeme nechat si v průběhu léta vždy jednu nebo dvě várky v mrazáku pro případ, že přijde mlsná.

    A že maliny nejsou ve vaší rodině zrovna to nejoblíbenější? Nevadí! Použijte navrch jiné ovocíčko podle gusta. Zde nemůžete sáhnout vedle ať už zvolíte zdraví  prospěšné meruňky, sladké jahody, nadupaný mix zahradního ovoce nebo třeba výrazné višně.

    Jdeme se do nich pustit?

    Sušenkové těsto:
    270 g pšeničné hladké mouky
    200 g ovesné mouky nebo rozemletých vloček
    160 g medu
    120 g extra panenského olivového olej
    špetka soli

    Jogurtová vrstva:
    750 g řeckého jogurtu
    30 g medu

    Na dokončení:
    2 ks malinového pyré Ovocňák
    300 g čerstvých nebo mražených malin

    1. Formu vhodnou pro pečení o velikosti 28 x 18 cm si vyložíme pečícím papírem a dáme předehřát troubu na 175°C.

    2. Ve větší míse smícháme ingredience na sušenkovou vrstvu a to tak, že začneme suchými ingrediencemi, do kterých přidáme ty mokré a mícháním vytvoříme homogenní směs. Vzniklé sušenkové těsto rozprostřeme rovnoměrně po dně připravené formy a dáme péct na dobu 30 minut nebo dokud lehce nezezlátne. Poté necháme kompletně vychladnout.

    3. V míse smícháme řecký jogurt s medem a vzniklou směs rozprostřeme na vrch upečeného sušenkového těsta - takto necháme po dobu 30 minut, aby se vrstvy později lépe spojily.

    4. Jako poslední přidáme na medem slazený jogurt malinové pyré, které rozprostřeme po celé ploše, posypeme malinami.

    5. Celou formu i se zdravou svačinkou dáme do mrazáku přes noc.

    6. Ráno zdravou svačinku vyndáme z formy a necháme pár minut při pokojové teplotě, aby lehce povolila, rozkrájíme ji na 16 stejných kousků a můžeme se do toho pustit - dobrou chuť!