Variací na téma žemlovka existuje dlouhá řada. My jsme pro vás připravili verzi s chuťově výraznými višněmi a ochuceným tvarohem. Jedná se o sladkou bombu, nicméně cukr můžete vždy vynechat a spolehnout se na přírodní chuť našeho ovoce.
Potřebujete:
- 500 g veky
- 90 g moučkového cukru
- 15 g vanilkového cukru
- 350 g měkkého tvarohu (tučný)
- 2 vejce
- 600 ml mléka
- 300 g višňového pyré
- 150 g másla
- 300 g čerstvých nebo mražených višní
Postup:
- Rozšlehejte vejce a nalijte je do mléka. V této směsi následně namáčejte veku nakrájenou na plátky.
- V druhé míse smíchejte tvaroh a višňové pyré, dle chuti doslaďte. Potom začněte vrstvit namočenou veku do pekáčku. Na veku dejte višně a višňové pyré s tvarohem. Posypte cukrem a pokračujte s dalšími vrstvami. Horní vrstva by měla být z veky.
- Nakonec pokapejte rozpuštěným máslem a vše potřete rozšlehanými bílky. Dejte péct při 150 °C na cca 45 min. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.