Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Žemlovka s tvarohem a višněmi

    Variací na téma žemlovka existuje dlouhá řada. My jsme pro vás připravili verzi s chuťově výraznými višněmi a ochuceným tvarohem. Jedná se o sladkou bombu, nicméně cukr můžete vždy vynechat a spolehnout se na přírodní chuť našeho ovoce.

    Potřebujete:

    • 500 g veky
    • 90 g moučkového cukru
    • 15 g vanilkového cukru
    • 350 g měkkého tvarohu (tučný)
    • 2 vejce
    • 600 ml mléka
    • 300 g višňového pyré
    • 150 g másla
    • 300 g čerstvých nebo mražených višní

    Postup:

    1. Rozšlehejte vejce a nalijte je do mléka. V této směsi následně namáčejte veku nakrájenou na plátky. 
    2. V druhé míse smíchejte tvaroh a višňové pyré, dle chuti doslaďte. Potom začněte vrstvit namočenou veku do pekáčku. Na veku dejte višně a višňové pyré s tvarohem. Posypte cukrem a pokračujte s dalšími vrstvami. Horní vrstva by měla být z veky.
    3. Nakonec pokapejte rozpuštěným máslem a vše potřete rozšlehanými bílky. Dejte péct při 150 °C na cca 45 min. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.