Zákaznícka podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Mena
    EUR
    Jazyk
    Slovenčina

    Žitno-špaldové medové perníčky plněné švestkovými povidly

    pernicky ovocnak povidla

    Nejsladší část roku už je za rohem, a to znamená, že nastává čas na pečení toho nejvoňavějšího cukroví. A letos by na vaší sváteční tabuli rozhodně neměly chybět tyto medové perníčky, které okouzlí nejen svou kořenitou vůní, ale i jemnou a medovou chutí.

    Tento recept je ideálním spojením tradice a moderního přístupu k pečení – nejen, že lahodí všem smyslům, ale díky použité žitné a špaldové mouce a medu jsou i o něco zdravější než běžné cukroví, takže nemusíte čelit povánočním výčitkám svědomí.

    Avšak Vánoce nejsou pouze o sladkém, ale také o společných zážitcích. Proto k pečení těchto perníčků pozvěte celou svou rodinu, aby vám pomohly s vykrajováním různých tvarů, plněním a slepováním a užijte si čas smíchu, radosti a pohody.

    Jdeme se do nich pustit?

    Ingredience na 50 perníčků:

    Těsto:

    • 200 g špaldové hladké mouka
    • 200 g žitné hladké mouka
    • 100 g kokosového cukru rozemletého na moučku
    • 100 g másla
    • 70 g medu
    • 2 vejce velikosti M
    • 3 g jedlé sody
    • 8g perníkového koření

    Náplň

    Poleva:

    • 200 g hořké čokolády
    • 15 g másla

    Postup:

    1. V kastrůlku rozpustíme na mírném ohni málo a vaříme ho dalších cca 10 minut, poté ho necháme vychladnout do pokojové teploty.
    2. Mezitím si v míse smícháme mouky, kokosový cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Následně přidáme vejce, med a zchladlé máslo. Vše řádně rukama smícháme tak, abychom získali homogenní těsto, které zabalíme potravinovou fólií a necháme odpočívat do následující dne.
    3. Těsto vyndáme cca 10 minut před a necháme ho při pokojové teplotě.
    4. Poté těsto rozválíme na podmoučené desce do tloušťky cca 0,4mm, vykrájíme oblíbené tvary.
    5. Do poloviny z vykrájených perníčků dáme lžičkou švestková povidla a poté je přiklopíme těmi zbylými. Za pomocí vidličky uzavřeme všechny rohy, aby povidla při pečení nevytekly.
    6. Plněné perníčky pečeme na 160°C po dobu 13 minut. Poté je vyndáme z trouby a ještě na plechu je necháme kompletně vychladnout.
    7. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, do které přidáme zbylé máslo. Vše promícháme a vychladlé pečené perníčky vždy z jedné strany do čokolády namočíme, necháme čokoládu zatrhnout a můžeme se rovnou do nich pustit!

    Dobrou chuť :)